Sommardröm mitt i allhelgona?

En hästtjejs sommardröm? Att ha en häst utanför sitt sommarskira fönster när man vaknar?
Kanske det. Det är såna bilder man gärna skulle lägga opp på bloggen sen och skriva en trevlig story till.
 
Ja, nu är det ju inte min dröm kanske.
Det var nu bara så att jag gillar att leka med paint och eftersom man har horsesinmind så blev det nåt hästigt.
Jag började med det gråa, helgrå bild, tänkte allhelgonatema.
Men så blev det spetsgardiner. Och lite himmel förstås utanför, den ska väl ändå vara blå. Och lite fluffiga moln. Sen tyckte jag hästen var självklar. Och den måste ju ändå få beta grönt gräs. :)
Ja, så dit for det allhelgonatemat...
 
Men drömma kan man. Antingen om den sommar som var eller om sommarn som kommer.
Och så kan man klä sig riktigt varmt och gosigt och ta sig en tur i det höstiga vädret med blåst och nån regndroppe då och då...
 
Kanske man planerar in en stalltur senare idag, eller hoppas på bättre väder i morgon och hälsar på hästarna då :)!
 
Allmänt | | En kommentar |

Dags att träna inför snöskottningen! :)


... som kommer förr eller senare och mer eller mindre :).
De flesta tänker ju för sig själva: borde börja träna, borde börja nu, borde inte sitta här framför skärmen...
 
Och så "ska man bara kolla" det ena och det andra först, och två timmar senare märker man att det är för sent att träna ikväll...
 
Hittade i misstag elsajohnsen.for.me som hade lagt upp ett litet schema en gång per vecka över vilka små steg man kunde ta för att komma igång med tränandet. En ung tjej som orkar hur mycket som helst, tänkte jag, men testade i alla fall lite, satte in på telefonen en påminnelse som jag, när jag går till kojs, flyttar till nästa kväll. Ibland tränar jag lite, ibland tillåter jag mig hoppa över det. Instruktionerna är enkla: armar, rygg, mage, fotjumppa.
 
Vad som helst är ju bättre än ingenting, tänker jag. Därför berättar jag om det, fast det är nästan ingenting. Men de minuter jag rör på mig lite mer medvetet är värdefulla i sig. De ersätter inte powerwalk eller gym eller en joggingtur runt byn, men de stretchar lite muskler och ökar lite rörlighet. (Tittade själv in till elsas blogg igen för att kolla om hon lagt upp mer träningstips och jo, det hade hon, och så läste jag: det kan vara 10 min eller 60 min, huvudsaken man rör på sig. Se där! Just vad jag tänkte :)!...)
 
(Det är ju sen också att om man har ett stillasittande jobb så ska man inte i min ålder plötsligt börja storträna, det ökar bara risken för skador...).
 
Jag tror också på vardagsmotion eller kanske det heter nyttomotion, alltså sånt man får automatiskt i vardagen bara man inte alltid tar lättaste vägen...
Alltså: när jag går ner i källaren (för att sätta igång tvättmaskinen eller nåt) så tänker jag lite extra på fot- och knäarbetet, samtidigt som jag försöker röra mig spänstigt. När jag står vid spisen och steker eller rör i grytan, eller när jag diskar för hand, så tänker jag då och då på hållningen, dra in magen som stöd för ryggen, stå jämnt med båda benen, sänk axlarna, dra dem lite bakåt, sträck på halsen, jobba avslappnat med armarna. Eller när man går mellan spisen och kylskåpet så kan man ju ta lite salsasteg...
 
Jag menar: lyckas jag inte ta mig tid för motion i vardagen så kan jag väl se till att fylla vardagen med motion i stället! :)
 
Och om hästarna mår bättre av att ryttaren har lite mer kroppskontroll så är det ju verkligen orsak att tänka på det här! Nåt som verkligen kändes fel i kväll var att stå på läktaren i en kall manege och se på ridlektion, inte bra för kroppen! Men se då stallgången var så fint sopad och uteplanen var också städad! Men sen gick jag in till en häst och gav lite ansiktsmassage så jag fick upp värmen :).
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Halloween är inget för mig...

... men spindlar finns det rätt gott om i huset, både otrevligt stora och säkert en hel del mindre.
Ljus kan man gott se till att man har till hands ifall höststormen gör att elektriciteten försvinner eller ifall man annars vill mysa lite extra.
 
Spindelnät finns det nog lite här och där i hörnen, fast de finns ju där året om, och råkar man få bort dem så kommer det snabbt nya... :). Fullt så stora som bildens gardiner har jag dock inte sett till ännu, tack och lov!
Men i stället för det kommersiella firandet blir det nog bara lugnt och fridfullt, inleder troligen med en tur till stallet och om vädret annars är bra i helgen blir det säkert fler stallsrundor. Hoppeligen till glada och positiva hästar!
 
Senaste runda till stallet var inte av den bästa sorten. Hästen jag skulle hantera var lite stökig och orolig, troligen av helt naturliga orsaker (väntade på mat, ville ut och jobba, var orolig när stallkompisen for ut och han själv inte fick osv. osv.) men jag vågade inte börja jobba med honom så osäker som jag kände mig. Jag vill nog känna mig någorlunda tillfreds med situationen innan jag börjar hantera ett så stort djur, hur söt han än är... Det sägs ju också att man inte ska jobba med hästar om man är arg eller väldigt obalanserad, slutresultatet blir inte bra.
 
Så även om jag var ledsen för hästens skull och själv gärna skulle ha tränat lite, så kom jag överens med mig själv att det är bäst att vänta med träning tills jag har lite mer koll på min egen situation.
 
 
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp