Träning av liksidighet på isunderlag...


... tänkte jag på idag när jag grabbade tag i sparkstöttingen och tog en tur ner till byn eftersom det råkade vara perfekt före för det.
(Och i morgon kan det vara försent om grusbilen kommer för att skolbussen ska kunna köra...)
 
Jag brukar försöka jobba så lika jag kan med vänster och höger sida för att "träna lika". T.ex. när jag skottar snö på gången från gårdsplanen upp till ytterdörren försöker jag köra med typ tio tag mot höger, tio tag mot vänster osv, och sen svänger jag och far tillbaka och tar likaså tio tag till vänster och tio till höger. Så träningen ska bli liksidig.
 
När jag åker sparkstötting så går det helt automatiskt mycket bättre när jag står på vänster ben och sparkar med höger (har kanske med högerhänthet att göra). Men jag brukar alltid försöka svitcha om så jag också tränar andra vägen, även om det går långsammare.
 
Idag tänkte jag på det där och märkte att jag dessutom hade svårare att hålla balansen när jag sparkade med "fel fot". Armarna lyckades inte balansera upp rörelsen lika bra då. Helt klart en snedhet i kroppen.
Och så funderade jag vidare på ridningen, att den samma snedheten ju också syns i sadeln... förstås...
 
Alltså: vi som bor här längre norrut och har tillgång till isvägar åtminstone nån gång om året har alla tiders chans att träna bort en del av snedheten samtidigt som vi njuter av de första solstrålarna som påminner oss om våren...
 
Men jag märkte nog hur jag måste tänka om i huvudet, vilka muskler jag skulle använda för att få sparken rakt fram. Nåt som ytterligare effektiverade träningen var att sparken var gammal och hade en tendens att gå snett, så man fick verkligen jobba med armarna samtidigt.
 
Fåse om jag får träningsvärk av det här nu då så det blir jobbigt på tisdagens ridlektion...
 
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp