Balansträning för kontorsmänniskor...


... har jag testat idag. I källartrappan.
 
Visst skämtar jag.
Men är man utan häst för tillfället (läs: stallturerna av olika orsaker inhiberade) så kan man ändå ha horsesinmind och tänka på vad man kan ha för nytta av det man måste göra, nåt som man kan dra nytta av som hästmänniska.
 
Jag bar in ved i källaren idag.
Hade inte panik på nåt sätt, det skulle bara göras, så jag tog en matkasse i var hand, fyllde med ved, och gick i trapporna. Det blev några turer innan jag tyckte att det räckte för idag.
 
I trapporna brukar jag ofta hålla en hand på räcket, eftersom jag ofta känner mig vinglig i trappor, i halvmörker och ibland annars bara.
Men idag hade jag ju händerna fulla.
Så jag tänkte på centrerad ridnings berömda klossar som jag skrivit om tidigare.
Om man har kroppens klossar staplade på rätt sätt ovanför varann, så är balansen inget problem, och man behöver ingen/inget utomstående att luta mot, förlita sig på.
Så jag drog in magen, tippade bäckenet, drog nacken/huvudet en aning bakåt, och gick nerför trapporna med "mjuka" steg. Helt i balans. Inte den minsta aning att jag nån gång skulle ha haft balansproblem... :).
 
Så jag tränade för kommande utmaningar på hästryggen (och andra ställen).
Man måste ta vara på alla tillfällen att förkovra sig i konsten!
 
Skämt åsido, men jag gillar att tänka på hästar och sånt (horsesinmind, you know :D!) för att piffa upp t.ex. en halvmörk källartrappa.
 
Ha det gott!
 
 
Allmänt | |
Upp