Höst i luften men varmt ändå...


... perfekt för en ridtur nere vid havet... och ta en selfie med hästen och den fina rodnande himlen i bakgrunden...
:D!
Är det inte häftigt att kunna det!
... säger hon som bor långt från havet, inte har någon häst och dessutom inte är den som tar selfies i ur och skur...
 
Men ändå!
Vackert höstväder ännu i dag... slut på meddelandet från Meteorologiska institutet...
 
Om ni tycker ryttaren på bilden ser "benig" ut så beror det på att illustratören inspirerats till konstiga bilder dels av den som "uppfann" centrerad ridning, men också av själva fenomenet och metoderna.
 
Hur man hittar en bra sits del 1 av 378 eller nåt liknande...
... det finns många sätt, det finns många olika hästar, många olika ryttare och sadlarna är ett helt kapitel för sig.
 
Men det är det här som hjälper mig att hitta rätt, och som jag till och med mindes testa förra gången jag satt på hästryggen, när jag plötsligt märkte att det hade gått alltför lång tid sedan kursen, och att min kropp började glömma vad som då kändes rätt, hur ska jag hitta tillbaka?
 
Då lyfte jag upp båda benen framför sadelkåporna (som för att spänna sadelgjorden) men jag gjorde det med båda benen samtidigt.
I samma stund sjönk jag automatiskt djupare ner i sadeln, mera på svansen, eller som med svansen mellan benen, eller "sitt på rumpan" som det sades på kursen. 
När jag suttit så några sekunder så sänkte jag försiktigt tillbaka benen dit där de ska vara när man rider, och försökte bibehålla sitsen så gott det gick.
Jag lyckades inte helt. Har man en kropp som låter åldern protestera lite här och där så går inte allt så smidigt, men jag kom rätt nära den rätta sitsen. Och jag mindes: så skulle det kännas när man satt rätt! :)
 
Därav bilden.
Inspirerad av Sally Swifts funderingar.
Börjar jag rita armarna som brandslangar och ballonger ovanför huvudet så kan ni ju börja protestera och säga att jag ska sluta larva mig, även om det också är Sally Swifts funderingar...
 
Ha det gott! Med eller utan häst! Med eller utan selfies! Och oberoende om ni är mitt i storskogen, ute på torget i storstan eller vid en liten bäck i utkanten av ödemarken...
 
 
 
 
Allmänt | |
#1 - - Mathilda:

Håller med, fortfarande varmt!

Svar: :) njuter av den karamellen så länge det går...
Mymind

#2 - - Divorce your horse :

Ja det där med sitsen är inte lätt. Men ibland så kan man fundera på om den alltid behöver vara så där 100% perfekt, titta bara på Roger Yves Bost för honom så verkar det gå väldigt bra trotts att sittsen inte är där den ska :) Men visst är det bättre när sitsen är perfekt och man kan briljera och få till den där magiska känslan som gör att man känns som ett i stället för två :)

Svar: Nä, perfekt behöver den inte vara, men just det där att störa hästen så lite som möjligt. En ridskolehäst är ju van med allt möjligt men jag vill inte heller då slarva med sitsen, men om man rider en ung häst - viktigt att vara noggrann mjuk osv - eller en äldre häst som är väldigt känslig för vikthjälper, som jag nu har jobbat med. Varje gång han snubblar till funderar jag, berodde det på sitsen, låste jag honom på nåt sätt, eller var det bara en förarglig grop i åkern... Man vill ju bli bättre :)! Den där Bost hade jag aldrig hört talas om (skäms) men kollade in hans stil... ja, det finns olika stilar som kan ge bra resultat :)!
Mymind

Upp