Träning av liksidighet på isunderlag...


... tänkte jag på idag när jag grabbade tag i sparkstöttingen och tog en tur ner till byn eftersom det råkade vara perfekt före för det.
(Och i morgon kan det vara försent om grusbilen kommer för att skolbussen ska kunna köra...)
 
Jag brukar försöka jobba så lika jag kan med vänster och höger sida för att "träna lika". T.ex. när jag skottar snö på gången från gårdsplanen upp till ytterdörren försöker jag köra med typ tio tag mot höger, tio tag mot vänster osv, och sen svänger jag och far tillbaka och tar likaså tio tag till vänster och tio till höger. Så träningen ska bli liksidig.
 
När jag åker sparkstötting så går det helt automatiskt mycket bättre när jag står på vänster ben och sparkar med höger (har kanske med högerhänthet att göra). Men jag brukar alltid försöka svitcha om så jag också tränar andra vägen, även om det går långsammare.
 
Idag tänkte jag på det där och märkte att jag dessutom hade svårare att hålla balansen när jag sparkade med "fel fot". Armarna lyckades inte balansera upp rörelsen lika bra då. Helt klart en snedhet i kroppen.
Och så funderade jag vidare på ridningen, att den samma snedheten ju också syns i sadeln... förstås...
 
Alltså: vi som bor här längre norrut och har tillgång till isvägar åtminstone nån gång om året har alla tiders chans att träna bort en del av snedheten samtidigt som vi njuter av de första solstrålarna som påminner oss om våren...
 
Men jag märkte nog hur jag måste tänka om i huvudet, vilka muskler jag skulle använda för att få sparken rakt fram. Nåt som ytterligare effektiverade träningen var att sparken var gammal och hade en tendens att gå snett, så man fick verkligen jobba med armarna samtidigt.
 
Fåse om jag får träningsvärk av det här nu då så det blir jobbigt på tisdagens ridlektion...
 
Allmänt | |
#1 - - My:

Hittade hit när jag läste lite andra bloggar. Tycker det är trevligt att passa på att lämna en kommentar när man ändå varit in och läst och kikat på alla fina bilder! Hoppas du får en bra dag! Kram My
*Mamma
*SWB Ägare
*Träning/Tävling
*Hovslagare

Svar: Tack! Va roligt att du tittat runt! Bilderna är nog bara hoprafsade på Paint för att ha en bild till inlägget och jag orkar inte gå den långa vägen via kamera/uppladdning/redigering osv. Dessutom älskar jag att rita/klotta/måla, är född med pennan i hand tror jag :). Hoppas vi "syns" fler gånger :)! Ha en bra fortsättning på veckan du med!
Mymind

#2 - - Divorce your horse :

Liksidighet är viktigt när man rider och trotts de upplever jag mig själv alldeles för oliksidig, kanske jag borde göra som du och börja använda båda sidorna av kroppen lika mycket :)

Svar: Ja, det kan ge en nåt att fundera på om man försöker träna upp liksidigheten... Hjärnan får jobba... det lär vara väldigt hälsosamt... sa min nittioårige faster när hon tränade att måla av ett fotografi spegelvänt :D!
Mymind

#3 - - Tilda:

Smart! Ska själv försöka träna lite mer på det :)

Svar: Ja, jag borde också tänka mer på det... :)
Mymind

Upp